در این قسمت میخواهیم مصاحبۀ انجام شده با چهار نفر از دانشجویان موفق مؤسسه سری عمران را به شما تقدیم کنیم تا ببینید چگونه میتوان با تلاش و برنامهریزی مناسب، در آزمون کارشناسی ارشد، به نتیجۀ دلخواه رسید.
در مصاحبۀ اول شما با آقای علی چهرازی رتبۀ دوم آزمون کارشناسی ارشد سال 94 آشنا میشوید و جزئیات بیشتری را در مورد آمادگی برای آزمون کارشناسی ارشد و کسب رتبۀ تک رقمی، از زبان ایشان خواهید شنید. آقای مهندس چهرازی در حال حاضر در دانشگاه صنعتی شریف و در گرایش سازه تحصیل میکنند.
اما در مصاحبۀ دوم، گفتگو با خانم یاسمن مهدیپور که از دانشجویان موفق مؤسسۀ سری عمران در سال گذشته بودند، به شما تقدیم میگردد. این مصاحبه از آن جهت جالب و متفاوت با مصاحبۀ قبلی است که خانم مهندس مهدیپور در ابتدای حضور خود در مؤسسه انتظار یک رتبۀ خوب را نداشتند ولی به مرور زمان، اعتماد به نفس حاصل از یادگیری مطالب و تلاش فراوان خودشان باعث شد تا با کسب رتبۀ 130، در گرایش مدیریت ساخت دانشگاه صنعتی امیرکبیر پذیرفته شوند.
مصاحبه سوم با آقای بابک قلی زاده انجام شده است که در آزمون سراسری 93 رتبۀ 107 را کسب کردند و اکنون در گرایش مهندسی زلزلۀ دانشگاه صنعتی شریف (روزانه) مشغول به تحصیل میباشند.
در نهایت با آقای آرمان کاشفی، آشنا میشوید که در آزمون سراسری سال 92 با کسب رتبۀ 73، در گرایش مهندسی زلزلۀ دانشگاه تهران (روزانه) پذیرفته شده است.
مصاحبه با آقای علی چهرازی
1- لطفاً خود را معرفی کرده و از سوابق تحصیلی خود، توضیح مختصری ارائه بفرمایید.
علی چهرازی هستم، ورودی سال 90 در رشتۀ مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف، در کنکور ارشد عمران سال 94 رتبۀ (2) را کسب کردم و در حال حاضر دانشجوی گرایش سازه دانشگاه صنعتی شریف میباشم.
2- از چه زمانی مطالعۀ خود برای کنکور کارشناسی ارشد را شروع کردید؟ آیا از همان ابتدا کسب چنین رتبهای را هدف خود قرار داده بودید؟
از اوایل مرداد درس خواندن برای کنکور را بهطور جدی آغاز کردم. در ابتدا شناختی از رقیبانم در کنکور نداشتم و سعی داشتم بهترین تلاش و عملکرد خود را داشته باشم. در این زمان اصلاً به رتبه و رشته قبولیام فکر نمیکردم.
3- لطفاً بفرمایید در بازههای زمانی مختلف (تابستان، پاییز و زمستان) بهطور میانگین روزی چند ساعت را به مطالعۀ دروس آزمون اختصاص میدادید؟
در تابستان روزانه 6 الی 8 ساعت درس میخواندم. از اواخر تابستان و با شروع ترم دانشگاهی، 3 روز در هفته به دانشگاه میرفتم و در آن 3 روز عملاً مطالعۀ مربوط به دروس کنکور نداشتم، در روزهای دیگر هفته نیز 6 الی 8 ساعت مطالعه میکردم.
4- درصدهای شما در آزمون کارشناسی ارشد سال 1394 به چه صورتی بود؟
زبان 47 درصد، ریاضی 45 درصد، جامدات 65 درصد، خاک و پی 40 درصد، سیالات و هیدرولیک 61 درصد و طراحی 24 درصد.
5- فرض کنید بار دیگر میخواهید در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کنید، چه کار اشتباهی را دیگر انجام نمیدهید؟ چه کار درستی را این بار حتماً انجام میدهید؟!
من درسهای فولاد و بتن را بهطور کامل کنار گذاشته بودم و سر جلسۀ کنکور هم اصلاً به سؤالات این دو درس نگاه نکردم. اما پس از کنکور و با مشاهدۀ مجدد سؤالات، متوجه شدم که میتوانستم به بعضی از آنها پاسخ صحیح بدهم. لذا پیشنهاد میکنم اگر قصد دارید درسی را بهطور کامل مطالعه نکنید، لااقل فصلهای سادهتر و پرتکرار آن را بخوانید و سر جلسۀ کنکور نیز به سؤالات آن درس نگاهی بیاندازید.
6- حضور در آزمونهای آزمایشی تا چه اندازه در موفقیت شما تأثیر داشته است؟
شرکت در آزمونهای آزمایشی از سه جهت مهم است:
1- جمعبندی دروسی که خواندهایم: بعد از خواندن یک سری از مطالب، دوره کردن آنها و آزمون دادن برای تثبیت مطالب خوانده شده، اهمیت دارد. آزمونهای آزمایشی با تقسیمبندی مطالب و محدود کردن آنها به 25 یا حدود 30 درصد، این امکان را برای دانشجو فراهم میکند.
2- آشنایی با زمانبندی: دانشجویان با توجه به توانایی و تسلطی که روی دروس مختلف دارند، ممکن است زمان متفاوتی را برای هر درس در نظر بگیرند. بعضاً ممکن است ترتیب جواب دادن به سؤالات را نیز تغییر دهند. صرفنظر از درست بودن یا نبودن این استراتژی، حتماً این موارد باید در آزمونهای آزمایشی تمرین شوند. بدین ترتیب دانشجو سر جلسۀ کنکور از نظر زمانبندی غافلگیر نمیشود.
3- سنجیدن خود با دیگر رقیبان: شرکت کردن در آزمونهای آزمایشی با جامعۀ آماری خوب، به دانشجو این امکان را میدهد که خود را با رقیبانش مقایسه کند.
7- شما یکی از دانشجویان برتر میباشید که به عنوان ویراستار علمی آزمونهای آزمایشی سری عمران نیز با مؤسسه همکاری میکنید. نظر شما در مورد این آزمونها چیست؟ این آزمونها چه ویژگی بارزی نسبت به آزمونهای آزمایشی سایر مؤسسات دارند؟
آزمونهای آزمایشی سری عمران، دو ویژگی مهم دارند، اولین مورد کیفیت بالای سؤالات میباشد که توسط اساتید سری عمران طرح شدهاند. ویژگی دوم جامعۀ آماری این آزمونها و حضور دانشجویان دانشگاههای برتر در آنها میباشد که باعث میشود شما بتوانید ارزیابی خوب و واقعبینانهای از خود داشته باشید.
مصاحبه با خانم یاسمن مهدیپور
1- لطفاً خود را معرفی کرده و بفرمایید دوران کارشناسی خود را در کدام دانشگاه گذراندهاید؟
یاسمن مهدیپور هستم. سال 93 از دانشگاه خوارزمی با معدل فارغالتحصیل شدم.
2- درصدها و رتبۀ شما در کنکور کارشناسی ارشد سراسری سال 94 چگونه بود؟ اکنون در چه گرایشی و در کدام دانشگاه دوران کارشناسی ارشد را میگذرانید؟
زبان، ریاضیات، جامدات، خاک و پی، سیالات و هیدرولیک، طراحی با میانگین و رتبۀ 130 دانشجوی رشته مهندسی و مدیریت ساخت - روزانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستم.
3- مطالعه برای آزمون کارشناسی ارشد را از چه زمانی شروع کردید؟ برنامۀ روزانۀ شما در بازههای زمانی مختلف چطور بود؟
من مطالعه برای آزمون کارشناسی ارشد را از اواسط تیر ماه 93 و همزمان با شروع شدن کلاسها آغاز کردم. در تابستان به علت فشرده بودن کلاسها حدوداً 3-4 ساعت مطالعه داشتم که 1 ساعت آن را به زبان اختصاص میدادم و دروس دیگر را همزمان با کلاس پیش میبردم. در پاییز حدوداً 8-9 ساعت در روز مطالعه داشتم و از اواسط آذرماه حدوداً 10-11 ساعت در روز مطالعه میکردم.
4- تأثیر کلاسها، کتابها و مشاورههای مؤسسه سری عمران در کسب نتیجۀ شما تا چه حد بوده است؟
کلاسها، کتابها و مشاوره در سری عمران نقش بسیار زیادی در موفقیت من داشتند. شرکت در کلاسها را عامل اصلی موفقیت خود میدانم چون کلاسها با اولویتبندی و طبقهبندی مناسب مطالب، راندمان یادگیری را افزایش میدهند و باعث هدفمند شدن مطالعۀ دروس میشوند. کتابهای سری عمران هم مکمل بسیار مناسبی برای کلاسها هستند. متن کتابها ساده و روان است که باعث درک کامل مطالب میشود. همچنین تعداد کافی تستهای تألیفی و جمعآوری شده کنکور باعث میشود تا در هر مبحث، به تسلط کامل برسیم. جلسات مشاوره در سری عمران باعث ایجاد انگیزه فوقالعاده زیادی در من شد و درستترین مسیر را برای رسیدن به نتیجۀ موردنظرم به من نشان داد و من را از سردرگمی نجات داد.
5- نظر شما در رابطه با ماههای پایانی و نزدیک به کنکور چیست؟ شما در سال قبل و در این زمان چه شرایطی داشتید؟
در فاصلۀ دو ماه مانده تا کنکور، شرایط برای من خیلی سخت بود چون فرصتهای زیادی را از دست داده بودم و به فکر جبران کردن بودم. با راهنماییهای اساتید و در جلسات مشاوره سری عمران، برنامهای تنظیم شد که توانستم فرصتهای از دست رفته را جبران کرده و تلاشم را چندین برابر نمایم.
6- آیا در روزهای نزدیک کنکور با مشکل خاصی مواجه شدید؟ چطور بر آن غلبه کردید؟
در روزهای نزدیک به کنکور متأسفانه اضطراب زیاد باعث میشد تمرکزم را از دست بدهم و نتوانم به اندازه کافی مطالعه داشته باشم. فقط با فکر کردن به اینکه درستترین راه را طی کردهام و اطمینان به این موضوع، آرامش میگرفتم.
7- قدری از خاطرات هفتۀ پایانی، روز قبل کنکور و جلسۀ آزمون کارشناسی ارشد خود برای ما بگویید.
هفتۀ پایانی تلفیقی از خوشحالی و ناراحتی بود. روز قبل از کنکور دلم میخواست نکات همه کتابها را دوباره بخوانم که چون خلاصهبرداری کرده بودم، توانستم این کار را انجام دهم. قبل از جلسه کنکور به این فکر میکردم که فقط چند ساعت فرصت دارم که زحمات چند ماهه اخیر را به نتیجه برسانم و فقط از خدا میخواستم که کمکم کند تا تمرکز داشته باشم.
8- شما سال قبل در آزمونهای سری عمران شرکت کردید. به نظر شما مهمترین خصوصیت آن آزمونها چه بود؟
سطح علمی آزمونها بسیار عالی بود. سؤالات کل مباحث را پوشش میداد و تأکید بیشتری بر مباحث مهم داشت و بهنوعی، کنکور سراسری کاملاً شبیهسازی شده بود.
مصاحبه با آقای بابک قلی زاده
1- با سلام. لطفاً خودتان را معرفی کنید و از وضعیت تحصیلی خود در دورۀ کارشناسی بگویید.
من بابک قلیزاده هستم و سال 93 از دانشگاه غیرانتفاعی ایوانکی گرمسار با معدل 17 فارغالتحصیل شدم. در حال حاضر نیز دانشجوی گرایش زلزله دانشگاه صنعتی شریف هستم.
2- برای کسب رتبۀ 107 و قبولی در گرایش زلزله دانشگاه صنعتی شریف میانگین درصدهای شما در آزمون چقدر بوده است؟
میانگین درصدهای من36.4 بود که از بین دروس آزمون، بالاترین درصد را در دو درس خاک و پی و سیالات و هیدرولیک کسب کردم.
3- از چه زمانی مطالعۀ دروس را برای آزمون کارشناسی ارشد شروع کردید؟
من مطالعه برای کنکور ارشد را بهطور جدی از اردیبهشت 92 شروع کردم، ضمن اینکه در طول دانشگاه برای درسهایی که مرتبط با کنکور بودند بیشتر وقت میگذاشتم.
4- میزان مطالعۀ شما بهطور متوسط در یک روز چقدر بوده است؟
من قبل از شروع کلاسهای سری عمران یعنی در اردیبهشت، خرداد و تا اواسط تیر ماه 92، حدوداً روزی 3 ساعت مطالعه میکردم ولی با شروع کلاسهای ترم تابستان (خاک و پی، جامدات، طراحی و معادلات) ساعات مطالعۀ من در هر روز متغیر بود، به این ترتیب که در روزهایی که دو کلاس پشت سر هم داشتم عملاً نمیتوانستم در منزل درس بخوانم ولی در روزهایی که یک کلاس داشتم، علاوه بر کلاس، چهار ساعت هم در منزل مطالعه میکردم. همچنین در روزهایی که اصلاً کلاس نداشتم تا روزی 8 ساعت هم درس میخواندم و البته در روزهای جمعه کمی به خودم استراحت میدادم و حداکثر 6 ساعت مطالعه میکردم. اگر بخواهم یک جمعبندی کلی از ساعت درسی خودم در تابستان داشته باشم، باید بگویم که در یک هفته حدوداً 56 ساعت درس میخواندم که نصف آن مربوط به حضور در کلاس و بقیه آن مربوط به مطالعۀ من در منزل بود. اما در پاییز وضعیت کمی متفاوت بود، چرا که با شروع دانشگاه بایستی دو روز در هفته به دانشگاه میرفتم (در ترم 7 بودم و 20 واحد داشتم) و علاوه بر آن یک روز هم در سری عمران کلاس سیالات و هیدرولیک داشتم. روزهایی که دانشگاه میرفتم اصلاً نمیتوانستم درس بخوانم و در روزی هم کلاس سیالات و و هیدرولیک داشتم، ساعات مطالعۀ مفید من در منزل حداکثر 4 ساعت بود، ولی مابقی روزها حدوداً 10 ساعت مطالعه میکردم.
در 6 هفته آخر یعنی از اوایل دی ماه که کلاس سیالات و هیدرولیک سری عمران و همچنین کلاسهای دانشگاه تمام شده بودند نیز هر روز حدود 12 ساعت درس میخواندم.
5- آیا در هفته وقت مشخصی را برای استراحت یا تفریح اختصاص میدادید؟
بله به غیر از 6 هفته آخر آمادگی برای کنکور، من هر هفته جمعهها کمتر درس میخواندم و یا بخشی را به استراحت و تفریح اختصاص میدادم.
6- نحوه مطالعۀ دروس توسط شما به چه صورتی بوده است؟
در اردیبهشت و خرداد سعی من بر این بود که بیشتر دروسی که قرار است در تابستان کلاس بروم را مطالعه کنم تا با آمادگی بیشتر در این کلاسها حاضر شوم. با شروع کلاسهای ترم تابستان سری عمران، تمام تمرکزم را بر روی این کلاسها گذاشتم و در پاییز هم چون فقط سیالات و هیدرولیک را کلاس میرفتم، بنابراین وقتم نیز بیشتر بود و میتوانستم در این مدت، درسهای تابستان را هم دوره کنم.
7- کتابها و کلاسهای سری عمران تا چه حد در موفقیت شما سهیم بودهاند؟
کتابها و کلاسهای سری عمران نقش پر رنگی در موفقیت من داشتند.
کتابهای سری عمران واقعاً راهنمای خوبی هستند و به نظر من مسیر کنکور را به ما نشان داده و داوطلبین را از سردرگمی (اینکه چی بخونم و چی نخونم) نجات میدهند. علاوه بر این، نظم و ترتیب فوقالعادهای که برای بیان مطالب در این کتابها وجود داشت و نیز روان بودن متنهای درسی آنها باعث شده بود تا مطالب خیلی سریعتر فهمیده شوند و سرعت مطالعه بالا برود.
در مورد کلاسهای سری عمران من یک مثال میزنم؛ فرض کنید شما میخواهید در یک مسابقه اتومبیلرانی شرکت کنید. اگر داوطلب آزمون، رانندۀ اتومبیل و دانشگاهی که دورۀ لیسانس را گذرانده است ماشین او باشد در آنصورت مثلاً کسی که دانشگاه شریف درس خوانده است، بنز دارد و من که دانشگاه غیرانتفاعی درس خواندهام، پژو 206 دارم. حالا اگر میخواهم در این مسابقه مقام خوبی بیاورم، ضمن اینکه باید رانندۀ خوبی باشم، باید ماشینم را هم حسابی تجهیز کنم که این تجهیز کردن ماشین همان کلاسهای سری عمران است که ما را تجهیز کرده و کمک میکند که ماشینمان با سرعت بیشتری حرکت کند.
8- مهمترین توصیۀ شما برای داوطلبین آزمون کارشناسی ارشد چیست؟
من توصیه میکنم این سه نکته را رعایت کنند:
1- وقت را از دست ندهند. 2- برنامهریزی کنند. 3- تلاش کنند.
مصاحبه با آقای آرمان کاشفی
1- با سلام. لطفاً خودتان را معرفی کنید و از وضعیت تحصیلی خود در دورۀ کارشناسی بگویید.
آرمان کاشفی هستم، سال 91 در رشتۀ مهندسی عمران از دانشگاه غیرانتفاعی قزوین فارغالتحصیل شدم و معدل دورۀ کارشناسیام15.72 بود. الان هم دانشجوی کارشناسی ارشد زلزله در دانشگاه تهران هستم.
2- برای کسب رتبۀ 73 و قبولی در گرایش زلزله دانشگاه تهران، میانگین درصدهای شما در آزمون چقدر بوده است؟
میانگین درصدهای من 41 بود که بیشترین درصد را در دروس جامدات، خاک و پی و مکانیک سیالات و هیدرولیک کسب کردم.
3- از چه زمانی مطالعۀ دروس را برای آزمون کارشناسی ارشد شروع کردید؟
من بعد از نمایشگاه کتاب سال 91 (اردیبهشت 91) مطالعه جهت کنکور کارشناسی ارشد را استارت زدم و در حدود 8 ماه برای کنکور بهصورت تمام وقت مطالعه کردم.
4- میزان مطالعۀ شما بهطور متوسط در یک روز چقدر بوده است؟
اوایل حدود 4-5 ساعت در روز، در تابستان روزهایی که کلاس نداشتم حدود 8 ساعت و در پائیز تا حدود 10 ساعت در روز مطالعه داشتم. دو ماه آخر تا کنکور هم، این زمان بیشتر شده بود و گاهی تا 12 ساعت در روز هم مطالعه میکردم.
5- آیا در هفته وقت مشخصی را برای استراحت یا تفریح اختصاص میدادید؟
بله، اصولاً بعد از ظهر پنجشنبه تفریح میکردم و با دوستان به گردش میرفتیم ولی 2 ماه مانده به کنکور پنجشنبهها را نیز مطالعه میکردم.
6- نحوۀ مطالعۀ دروس توسط شما به چه صورت بوده است؟
تابستان در کلاسهای آمادگی ارشد مؤسسه سری عمران ثبت نام کردم و هماهنگ با کلاسها مطالعۀ دروس اصلی جامدات، خاک و پی، سیالات و هیدرولیک، بتن و فولاد را شروع کردم که به علت فشردگی کلاسها، بیشتر زمان مطالعۀ من به یادگیری و تسلط به جزوۀ اساتید گذشت، بهطوریکه مثالها و تمرینهای مطرح شده در کلاسها را چندین بار بررسی و تجزیه و تحلیل میکردم. در ضمن روزی یک ساعت را به مطالعۀ زبان عمومی اختصاص داده بودم.
در پائیز و با تمام شدن کلاسهای تابستان، برنامۀ درسی من شامل چهار قسمت میشد؛
1- دورۀ دروس خوانده شدۀ تابستان و حل تستهای تألیفی و سراسری از این دروس. قابل ذکر است که تستهایی را که غلط جواب میدادم و تستهای مهم را علامت میزدم تا دوباره آنها را مرور کنم.
2- شرکت در کلاس ترم پائیز ریاضی 1 و 2 در مؤسسه سری عمران.
3- مطالعۀ روزی یک ساعت زبان عمومی و تخصصی.
4- مطالعۀ درس راهسازی و روسازی و حل تستهای موجود از این دو درس.
در دی ماه کلیۀ مطالب خوانده شده و تستهای مهم و تستهای غلط را که قبلاً علامت زده بودم، چندین بار مرور کردم و در بهمن ماه، فرصت باقیمانده تا کنکور را فقط به تستهای کنکورهای سراسری اختصاص دادم، به این صورت که کنکورها را بهصورت جامع (همۀ درسها با هم) و با وقت مشخص، درست مثل کنکور حل میکردم.
7- کتابها و کلاسهای سری عمران تا چه حد در موفقیت شما سهیم بودهاند؟
بهنظر من، کلاسها و کتابهای سری عمران مکمل خوبی برای هم هستند. کتابها متن روان و قابل فهمی دارند و مطالب در آنها جامعیت و جمعبندی مناسبی دارند، تستهای تألیفیشان استاندارد است و تستهای کنکورهای پیشین در آنها بهطور کامل جمعآوری و پاسخ داده شده است. تمام اینها در کنار هم مجموعۀ خوبی را بهوجود آوردهاند که راندمان مطالعه را به بهترین شکل بالا میبرند. کلاسهای سری عمران هم به اعتقاد من، در هدفمند کردن و جهتدهی درست مطالعات بسیار مؤثرند. اساتید تسلط بسیار خوبی بر دروس و نحوۀ انتقال مطالب دارند و تمرینات کلاسی، پرسش و پاسخهای مطرح شده در کلاس و همینطور آزمونهایی که در کلاس گرفته میشوند، همگی بر روند یادگیری تأثیر میگذارند و کارایی مطالعه را بالا میبرند.
8- مهمترین توصیۀ شما برای داوطلبین آزمون کارشناسی ارشد چیست؟
به هنگام مطالعۀ دروس به نظر من توجه به دو موضوع ضروری است:
1- حتماً لازم است که برای مطالعۀ دروس برنامۀ هفتگی داشته باشید و حدوداً مشخص کنید که چه درسی را میخواهید در کدامیک از روزهای هفته بخوانید. اینکه همینطور درسی را مطالعه کنید و هر وقت خسته شدید بروید سراغ درس دیگر، غلط است. طبق برنامه باید پیش رفت.
2- قبولی در کنکور ارشد یک مسیر طولانی است. در بین راه مواقعی پیش میآید که خسته و ناامید میشوید و این برای یک پروسۀ طولانی و سخت، طبیعی است. پس فقط ادامه بدهید و به هدف خود فکر کنید.